BOKEN OM

Babytecken

Pris per bok:
225 kronor

+ frakt 45 kronorBeställ boken här!

Boken om babytecken har vi skrivet till er som är föräldrar till ett litet barn. Ni kan också vara mor- eller farföräldrar eller ha en annan anknytning till bar­net. Vi har skrivit den därför att vi själva tycker att babytecken är ett fan­tastiskt instrument att hjälpa små barn i den tidiga språkutvecklingen. Vi har många gånger förundrats över hur kompetenta små barn är och hur mycket de kan berätta om de bara får ett redskap.

Samspelet mellan små barn och deras föräldrar är grundläggande men ändå så fascinerande. Vi ser babytecken som något som stärker banden mellan föräldrar och barn. För båda är detta något roligt och en källa till glädje. Föräldrarna blir trygga för att de förstår vad barnet menar. Barnet blir tryggt för att det blir bekräftat och förstått. Många av de föräldrar som kontinuerligt använt tecken berättar att deras barn inte blir så frustrerade eftersom de oftast kan göra sig förstådda.

I boken kan man läsa
mer om vad babytecken är…

…hur babytecken stödjer barnets språkutveckling, när man ska börja och hur man gör när man använder babytecken. Att sjunga sånger med babytecken och att läsa böcker med babytecken beskrivs också i boken. I boken finns en lexikondel med 50 tecken att börja med samt hänvisning till var man kan lära fler tecken.

Utdrag ur boken:
Anna berättar om sonen Gustav
När vi satt och läste en bilderbok vid ett tillfälle tecknade jag ”katt” på Gustavs ena hand. Efter en stund läste vi boken igen och när vi kom till bilden med katten lyfte han upp min hand och la den på sin hand. Han ville att jag skulle teckna ”katt” igen. Gustav kunde liksom känna tecknet katt. Han var nog runt tolv månader när detta hände.